SAVETI, PREPORUKE I NAJČEŠĆA PITANJA

Ovde možete pronaći odgovore na najčešća pitanja koja dobijamo, kao i savete i preporuke za organizaciju muzike za Vašu proslavu. Ovaj konsalting deo je proizašao iz dugogodišnjeg iskustva i rada sa ljudima.

VRSTE MUZIČKOG PROGRAMA

Ukoliko ste se upustili u organizaciju svadbe, venčanja, rođendana, korporativne proslave ili bilo koje druge vrste event-a, doćićete do trenutka odluke oko vrste muzičkog programa.

Postoje 3 izbora: “program”, “opcija sa poručivanjem” ili “poluprogram”.

Ukratko ćete dobiti pojašnjavanje svake od navedenih opcija, kao I prednosti i mane nekih od njih:

Program – podrazumeva da bend izvodi program koji je unapred dogovoren sa Vama, odnosno da ceo tok dešavanje ide putem koji ste Vi želeli, bez nepriličnih pesama koje naručuju gosti, najavljivanja i pozdrava, pada atmosfere ili bilo koje druge vrste ometanja koje mogu postojati u drugim opcijama.

Ovo je idealan izbor ako želite da stvar držite pod kontrolom i organizujete zasigurno veselu svadbu, rođendan, korporativnu proslavu…

Bend koji birate mora da ima iskustva u ovakvim dešavanjima, širok repertoar raznih žanrova da bi mogao da pokrije celovečernji program i da nakon toga svi gosti budu zadovoljni, samim tim i organizatori, a da je tokom celog dešavanja bilo nečega za svakog od njih.

Ovakav koncept je nešto skuplji od naredna dva, ali najsigurniji. Takođe podrazumeva da bend poseduje profesionalnu zvučnu opremu, rasvetu, instrumente I druge propratne detalje, što često nije slučaj kod bendova koji nisu provereni i koji ne mogu da ispune programska očekivanja mladenaca/organizatora.preporuka nova

 

Preporučujemo ovaj koncept jer je on idealan ako želite da u potpunosti kontrolišete atmosferu!

CHEGI & Braća Bluz Bend su najčešće angažovani za ovakav tip muzičkog programa, jer je naše iskustvo u ovakvim organizacijama zaista veliko, ukus prefinjen, repertoar veoma širok, a preporuke u kategorijama bend za svadbe / bendovi za svadbe mnogobrojne.

Opcija sa poručivanjem – podrazumeva da bend ispunjava želje Vašim gostima koje se objavljuju preko razglasa, a pesme se naplaćuju.

Ova opcija je najjeftinija, ali I ima najviše mana, jer je moguće da program bude pun neprekladnih pesama, atmosferom bez kontinuiteta koja je istrzana naglim prelascima iz bzih u spore pesme, gosti su često nezadovoljni, a neki su i naporni, jer zahtevaju da muzika dođe do njihovog stola, zahtevaju pesme koje samo oni znaju itd.

Poluprogram – podrazmeva da bend svira prvih nekoliko sati program koji ste se dogovorili, a da se nakon njega pređe na opciiju sa poručivanjem.

Ovaj izbor je jeftiniji od celovečernjeg programa, ali nosi dozu rizika, zbog toga što postoji mogućnost da u toku poručivanje koje se objavljuje na razglasu dođe do neprikladnih pesama, ponavljanja određenog broja istih, gostiju sa raznim zahtevima itd., ukratko postoji određena doza rizika kao u opciji sa poručivanjem.

KOLIKA JE CENA ZA VAŠ NASTUP?

Jedno od osnovnih pitanja kada je reč o muzici za svadbe jeste cena. Ona zavisi od mnogo faktora kao što su datum, dan u nedelji, posebni zahtevi naručioca, kvalitet benda itd., što samim tim ukazuje da I cena varira. Imajte na umu da je veoma mala razlika između proverenih bendova i velike gomile koji su se slučajno našli u ovom poslu. Slobodno nam se obratite, mi ćemo Vam dati dobru ponudu I pomoćićemo Vam da nađete pravo rešenje. Stefan - 066/418-034

KOJI SU TO PROVERENI BENDOVI ZA SVADBE?

Dok ste tažili bend za svoje venčanje sigurno ste na internetu naišli na veliki broj bendova koji na svojim sajtovima pišu kako su najbolji, kako su odsvirali na hiljade svadbi, kako su ovo i kako su ono. Ali kada se pozabavite malo dublje njima, vidite da to ni približno nije tako kao što oni pokušavaju da Vam predstave da jeste.

Često kada smo zauzeti za neki termin, mladenci nas pitaju da li možemo da im preporučimo neki bend koji je sličnog kvaliteta nama, koji ima repertoar prilagođen modernim programskim svadbama, čiji su članovi profesionalci i da ne moraju da brinu da će se na njihovoj svadbi napiti, ponašati neprilično, praviti incidente...

Uvek smo se trudili da preporučimo neki bend koji je sličnog senzibiliteta kao i CHEGI & Braća Bluz Bend, koji ima sličan repertoar, kvalitet svirke, opreme... Uvek smo rado preporučivali:

  • Magla bend
  • Loco bend
  • Vivo bend
  • Amadeus bend
  • ...

NAJČEŠĆE ZABLUDE PRI IZBORU BENDA ZA SVADBU?

Kao što ste i sami mogli primetiti, u 2016. godini na desetine (možda čak i stotine) bendova Vam nudi svoje usluge. Sigurni samo da ste videli da na kraju većina ispadne da nudi šarene laže i da njihov kvalitet nije vredan spomena.

  • Ako Vam bend nudi preko 10 muzičara i programsku muziku po cenu od 300 €, znajte da nećete dobro proći. Oni su uglavnom loši muzičari (čast izuzecima), sa jeftinom opremom i instrumentima, uostalom nemoguće je dobiti ozbiljan bend koji je uigran i kvalitetan, a da košta toliko...
  • U skorije vreme sa poplavom raznih pevača i pevačica, dešava se da ljudi angažuju neku "zvezdu" (PINKA, GRANDA...) i da dožive debakl! Njima se možda dopalo kako neko od njih peva, ali ne shvataju da će dobiti uglavnom neiskusan bend, pevača koji bi tek trebalo da se razvija, atmosferu koja je ispresecana lošim prelazima, dosadan program itd.
  • Ako u razgovoru uvidite da imate posla sa nepismenim, nekulturnim magupima-muzičarima, znajte da se nećete usrećiti. Nije za očekivati da će takvi muzičari umeti da Vam zabave goste, da se neće napiti, da će umeti da izbegnu bilo kakav problem, da će ispoštovati dogovor...
  • ...

Postoji još mnogo stvari za koje bi trebalo mnogo vremena da se ispišu, javite se i mi ćemo Vas posavetovati u vezi svih detalja: stefan.ceganjac@gmail.com ili na telefon: 066/418-034.

KOLIKO VREMENSKI TRAJE VAŠ NASTUP?

Što se tiče vremenskog ograničenja, mi ne pravimo probleme ako to bude nešto duže od dogovorenog, odnosno ne zahtevamo dodatno plaćanje za produžetak svirke. Najčešće nastupi na svadbama traju okvirno oko 8 sati.

Sve dodatne informacije, savete i odgovore na pitanja možete dobiti popunjavanjem kontakt forme na stranici Kontaktdirektnim obraćanjem na mail: stefan.ceganjac@gmail.com ili na telefon: 066/418-034.