pesme za prvi ples – top 20 sa kojima nećete pogrešiti (2023.)

Pesme za prvi ples - Bendovi za svadbe CHEGI

Došlo je vreme da se odabere i ta numera – prvi ples u braku! Hmm… Na prvu loptu deluje kao da to neće biti sporno, međutim vrlo ubrzo stižu nedoumice: ova pesma je mnogo isfurana, ova ima tekst koji je nešto što ne želimo na početku naše priče, ova je prespora, ova je prebrza – nećemo se snaći u koreografiji itd.

 

Postoji nekoliko načina kako odabrati numeru za prvi ples a da izbegnete neke od navedenih prepreka:

  • Ukoliko nikako ne želite pesmu koja je u trenutno “u trendu“, onda pitajte bend šta je to što najčešće sviraju i zaobiđite te numere. (Instagram je odlična polaznica za pronalaženje takvih numera.) Najpoznatiji primer jedne takve pesame jeste Lutka grupe S.A.R.S. koja je bila must have svih venčanja pre nekoliko godina, a sada je zbog toga gotovo na svim crnim listama koje dobijamo od klijenata.
  • Često pesme koje inače volimo imaju tekst koji baš i nije prikladan za venčanja. Poznat je primer pesme Delilah – Tom Jones, koja je bila čest odabir numere za prvi ples a priča jednu strašnu priču o nesrećnoj ljubavi, ubistvu, prevari
  • Ukoliko imate dojam da je pesma koju ste odabrali za prvi ples previše spora, možete je skratiti i spojiti sa nekom življom numerom. 
  • Ako niste vešti plesači budite obazrivi sa brzim pesmama, jer one po default-u zahtevaju viši nivo plesnih sposobnosti i može se desiti da koreografija koju uvežbate deluje nespretno.

 

Trudili smo se da izdvojimo numere na koje publike dobro reaguje i sa kojima sigurno nećete pogrešiti. Naravno, ukoliko već imate svoju ideju, ovo može poslužiti samo kao test da li ste potpuno sigurni da to želite. Sjajno je biti drugačiji, ali ne po svaku cenu. 🙂

STRANE

  1.  Shallow – Lady Gaga ft. Bradley Cooper

2. Perfect – Ed Sheeran

3. All Of Me – John Legend

4. Stand By Me – Ben E. King

5. I Do It For You – Bryan Adams

6. Thinking Out Loud – Ed Sheeran

7. A Thousand Years – Christina Perri

8. Wonderful Tonight – Eric Clapton

9. Love Me Tender – Elvis Presley

10. Dance Me To The End of Love – Leonard Cohen

DOMAĆE

  1. Zlatni dan – Bisera Veletanlić

2. Dani i godine – Nina Badrić

3. Ako te pitaju – Petar Grašo

4. Vjeruj mi – Oliver Dragojević

5. Samo jednu ljubav imam – Vlado Divljan

6. Ljubav – Sergej Ćetković

7. Tebe čuvam za kraj – Zdravko Čolić

8. Vjeruj u ljubav – Oliver Dragojević

9. Jedan čovek i jedna žena – Dragan Stojnić

10. Sve si mi ti – Vlado Georgiev