vrste muzičkog programa

Vrste muzičkog programa CHEGI Bend za svadbe

CHEGI & Braća Bluz Bend godišnje sviraju bukvalno 0 svirki koje nisu tipa program ili garancija. To podrazumeva da se program kreira po Vašem ukusu i izboru. Ukoliko želite da ispunite nečije želje, da neko od prijatelja otpeva neku pesmu ili nešto slično, samo Vi to možete dozvoliti, a dobar bend Vam garantuje izuzetan provod. ]

 

Ukoliko ste se upustili u organizaciju svadbe, venčanja, rođendana, korporativne proslave ili bilo koje druge vrste event-a, doćićete do trenutka odluke oko vrste muzičkog programa.

Postoji 4 izbora kod većine bendova: “program”, “poluprogram”, “opcija sa poručivanjem” ili “garancija“. Ukratko ćete dobiti pojašnjavanje svake od navedenih opcija, kao i prednosti i mane nekih od njih:

1. PROGRAM – podrazumeva da bend izvodi program koji je unapred dogovoren sa Vama, odnosno da ceo tok dešavanje ide putem koji ste Vi želeli, bez nepriličnih pesama koje naručuju gosti, najavljivanja i pozdrava, pada atmosfere ili bilo koje druge vrste ometanja koje mogu postojati u drugim opcijama.

Ovo je idealan izbor ako želite da stvar držite pod kontrolom i organizujete zasigurno veselu svadbu, rođendan, korporativnu proslavu… Bend koji birate mora da ima iskustva u ovakvim dešavanjima, širok repertoar raznih žanrova da bi mogao da pokrije celovečernji program i da nakon toga svi gosti budu zadovoljni, samim tim i organizatori, a da je tokom celog dešavanja bilo nečega za svakog od njih.

Ovakav koncept je nešto skuplji od opcija sa poručivanjem, ali je i dosta sigurniji. Takođe podrazumeva da bend poseduje profesionalnu zvučnu opremu, rasvetu, instrumente i druge propratne detalje, što često nije slučaj kod bendova koji nisu provereni i koji ne mogu da ispune programska očekivanja mladenaca/organizatora. 

Preporučujemo ovaj koncept jer je on idealan ako želite da u potpunosti kontrolišete atmosferu.

2. POLUPROGRAM – podrazmeva da bend svira prvih nekoliko sati program koji ste se dogovorili, a da se nakon njega pređe na opciiju sa poručivanjem.

Ovaj izbor je jeftiniji od celovečernjeg programa, ali isto tako nosi rizike kao i opcija sa poručivanjem. 

3. OPCIJA SA PORUČIVANJEM – podrazumeva da bend ispunjava želje Vašim gostima koje se objavljuju preko razglasa, a pesme se naplaćuju.

Ova opcija je najjeftinija, ali i ima najviše mana, jer je moguće da program bude pun neprekladnih pesama, atmosferom bez kontinuiteta koja je istrzana naglim prelascima iz brzih u spore pesme, gosti su često nezadovoljni, a neki su i naporni, jer zahtevaju da muzika dođe do njihovog stola, zahtevaju pesme koje samo oni znaju itd.

[ CHEGI & Braća Bluz Bend nema ovu opciju u ponudi. ]

4. GARANCIJA – podrazumeva da postoji zagarantovana cena koja se isplaćuje orkestru. Međutim, ukoliko imate goste koji su skloni da daju bakšiš muzici ukoliko im je lepo, to može da znači da će Vas bend koštati manje nego što je cena standardnog angažmana, a često se dešava da Vas ne košta ništa, ukoliko se ukupna cena isplati kroz bakšiš.

Bitno je da se napomene, ovaj koncept ne podrazumeva naručivanje pesama, jer to u svakom slučaju znači da ne možete zagarantovano da imate dobru žurku.

Budite slobodni da nam se obratite za još pojašnjenja i ukoliko Vam je potreban savet. ❤️