Devojko sa plamenom u očima – nastup koji je osvojio publiku!

Devojko sa plamenom u očima - Pesma za Evroviziju 2022.

Pesma za Evroviziju ’22. – nastup koji je osvojio publiku!

 
U nepunih 5 minuta obradili su akapela 22 Ex-Yu hita nastala u periodu od 1960 do danas (Evolucija ExYu muzike – https://youtu.be/BMKClJerBaE), a na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju su bili pravo iznenađenje za sve.

 

CHEGI & Braća Bluz Bend je poznati Music Academy bend koji broji čak 10 muzičara, a na ovogodišnjem izboru se predstavio pesmom Devojko sa plamenom u očima i na iznenađenje svih ostvario zavidne rezultate. Naime u polufinalnoj večeri su bili 2. po glasovima publike, odmah iza sjajne Sare Jo, dok su u finalu zauzeli 6. poziciju iza Konstrakte, Sare Jo, Zorje, Ace Lukasa i grupe Lift. 

 

Devojko sa plamenom u očima https://youtu.be/AnWSERB29ts
 

Atmosfera iz Green Rooma https://youtu.be/z_ZWuVnpBwQ
 

“Ova pesma je najava novog albuma koji predstavlja sublimaciju naših dosadašnjih radova: višeglasnog acapella pevanja, modernog zvuka sa akustičnim instrumentima, Balkanske emocije… U čitavom kreativnom procesu smo se trudili da budemo potpuno iskreni i ovaj album je nešto što trenutno obožavamo da slušamo u kolima.”

 

Ovaj muzički sastav je poznat kao jedan od najtraženijih party bendova na ovim prostorima, a o sebi kažu da im je orkestar kao druga porodica koja se vremenom pronalazila po hodnicima muzičke akademije, maštajući o svirkama, muziciranju i scenskim svetlima.  

 

“Veoma nam je bitno da pored dobre žurke publici pružimo i pravi kulturni, umetnički zvuk.”

Zanimljivo je da su trenutno najobrazovaniji bend na sceni. Frontmen benda je doktorand kompozicije, a drugi vokal i instrumentalista šampion sveta u sviranju klasične harmonike održanom u Portugalu.